New of Me…

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani. Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w.

Ada satu keseronokan yang terpancar di wajah Nur Ainul Yaqeen Ahmad pada hari ini. Malam semalam, kawan serumah yang lama, Kak Tikah datang bertandang melawat kami serumah. Terubat rindu di hati kerana dah lama tak berjumpa, bertelefon, mahupun bertanya khabar. Masing-masing dihimpit dengan cerita sendiri.

Kalau dahulu, gurau senda kami yang menggegak-gempitakan seisi rumah dengan sakatan-sakatan spontan. Kak Tikah ni selalu meng’kelentong’ saya. Mentang-mentang Aqeen ni lurus. Malah semalam saya kena lagi. Wa kena lagi beb!

YaQeen : Rindu dengan gelaran gelabah ayam… Terima kasih sebab datang rumah, kakak pelat! hehe

Melewati masuk ke perkarangan MFI, saya ternampak poster tertampal di salah sebuah kereta pensyarah di sini. Poster ‘Save Gaza’. MasyaAllah, sambutan dan semangat jiwa tertanam dan diserlahkan. Saya gembira lagi. Entah kenapa, sejuk hati. Syukur pada Allah. Wuhuuu!

YaQeen : Mesej ini dikirim oleh sahabat terdekat saya pagi tadi, “Please start reciting surah Al-Ikhlas as Masjid Aqsa has been surrounded by Israeli Army.”

Yesterday, I did something to fight my trauma. It was a tremendous experience. I think I take too much of time to crash that fear. What trauma? Ops! It’s Secret!

YaQeen : Boom!

At last, I found myself.

YaQeen : Setiap hari pun, new of me…

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: